Over Rise Treatment Centre 

Rise Treatment Centre biedt zowel een ambulant als een klinisch behandelcentrum voor eetstoornissen dat is opgezet in 2019, als een antwoord op het tekort aan resultaat effectieve eetstoornisklinieken in Europa.Wij zien een eetstoornis als de uiting van een onderliggend probleem. Onze vooruitstrevende, evidence-based behandelmethode richt zich op de kern van de eetstoornis en jouw algehele gezondheid en welzijn. 

De kliniek is uniek in Europa vanwege diens rustieke, serene omgeving en baanbrekende, evidence-based behandelmethode. Grenzend aan de Mediterraanse zee, de Guadalest bergen en het schilderachtige Altea, is dit een plek waar je niet alleen tot rust komt maar ook de schoonste lucht van Europa inademt. Het programma - welke zowel diepgaande therapie als dagbesteding zoals mindfulness, yoga en natuurwandelingen integreert - versterkt het hoofd en geneest het lichaam en de ziel van binnenuit. Middels deze unieke, tweezijdige aanpak zijn wij ervan overtuigd dat we jou naar langdurig herstel kunnen leiden. 

Ons klinische behandelcentrum bestaat uit een schilderachtige villa en gescheiden 2 persoons bungalows. Deze worden omringd door een grote tuin, terras en zoutwater zwembad, waar je ter ontspanning en als onderdeel van jouw herstel groente en fruit kunt plukken, kunt zonnen en kunt zwemmen. Het specialistische, internationale team is door ons zorgvuldig samengesteld vanuit heel Europa om jou de beste multidisciplinaire zorg en kennis te bieden. Bij Rise geloven we dat de eetstoornis een uiting is van een onderliggend probleem. Wij helpen je om de onderliggende oorzaak aan te pakken en versterken je autonomie zodat jij je leven weer in de hand kunt nemen en definitief boven je eetstoornis uit kunt stijgen. 

Als jonge instelling ambiëren wij om hét behandelcentrum voor eetstoornissen in Europa te worden.

Onze Missie & Visie

Visie

Wij zien een eetstoornis als de uiting van een onderliggend probleem. Daarom ligt onze focus tijdens de behandeling op de kern van het probleem alsmede jouw algehele gezondheid en welzijn. Wij geloven dat onze vooruitstrevende, evidence-based behandeling blijvend herstel mogelijk maakt. De eetstoornis en de problematiek rond het eten en het gewicht komen allemaal aanbod op een autonome wijze. We weten dat het herstelproces in het begin moeilijk en eng kan zijn. Daarom versterken we voortdurend jouw gevoel van waardigheid, en stellen we jou in staat om je identiteit van de eetstoornis los te laten en je opnieuw te verbinden met je authentieke zelf. 

Missie

Onze missie is om jou te helpen door middel van een uniek evidence-based programma, dat de focus verlegt van traditioneel 'symptoombeheer' naar de kern van de problematiek en zich richt op jouw algehele gezondheid en welzijn op een persoonlijk versterkende wijze. We zijn ervan overtuigd dat alleen door deze benadering, waarbij fysieke en emotionele genezing hand in hand gaan, echte vooruitgang en blijvend herstel mogelijk is. Tijdens onze aanpak proberen wij samen met jou sneller in te grijpen in de voortgang van de ziekte om  jou eerder in je eigen kracht te brengen zodat jij je blijvende herstel kunt verwezenlijken. Hiermee voorkomen wij overigens verdere toekomstige zorgkosten omtrent je Eetstoornis en diens mogelijk desastreuze gevolgen.