Residentiële klinische behandeling

De kliniek van Rise Treatment Centre is gelegen in Altea la Vella, Spanje. Wij verleggen de focus van symptoom beheersing naar de kern van je problematiek en je algehele gezondheid en welzijn. Onze behandeling integreert fysiek, psychologisch en sociaal herstel, waarbij ons multidisciplinaire team werkt aan alle aspecten die nodig zijn voor duurzaam herstel van jouw eetstoornis.

Wij maken gebruik van een evidence-based behandeling om eetstoornissen te behandelen, werkend aan het problematische eetgedrag zelf en aan de wortels van het probleem. Onze methoden om blijvend herstel tot stand te brengen zijn Schematherapie, CBT, ACT, MBCT, PMT, Systeemtherapie en eventueel Traumabehandeling.

CBT richt zich op de mechanismen en eigenschappen die de eetstoornis in stand houden en is de voorkeursbehandeling omdat het consequent is bewezen dat dit de meest effectieve methode is voor cognitieve gedragsveranderingen. Naast CBT worden ACT en Schematherapie ingezet om te werken met complexe onderliggende persoonlijkheidskenmerken. Het programma bij Rise Treatment Centre bestaat uit twee fasen. Cliënten groeien hierin tijdens de behandeling waarbij doelen en behoeften worden afgestemd op basis van de vooruitgang.

Onze primaire focus richt zich op jouw individuele behoeften en persoonlijke ontwikkeling. Daarom is onze behandeling samengesteld uit individuele sessies alsmede groepstherapie.

Het doel van de behandeling is om jou los te koppelen van je eetstoornisen je te leren om constructieve gedragskeuzes te maken zodat je uiteindelijk boven je eetstoornis kunt uitstijgen. Tijdens de behandeling zul je inzicht krijgen in wat je eetstoornis veroorzaakt, en leer je mechanismen te herkennen die je destructieve gedrag in stand houden. Uiteindelijk helpen wij je te genezen door een meer constructieve manier van zijn te ontwikkelen.

Wij moedigen je aan om je leven weer op te bouwen door je sterke punten te erkennen en te ontwikkelen, en door nieuwe mogelijkheden voor jezelf te creëren. Je familieleden en naasten worden vanaf het begin bij de behandeling en je herstel betrokken. Het doel is bij hun meer begrip op te wekken voor de problematiek en om interpersoonlijke relaties binnen de gezinsdynamiek te verbeteren.

‘Wij bieden een veilige, rustgevende en inspirerende omgeving waar je kunt opbloeien om duurzaam herstel te verwezenlijken’

Rise Treatment Team

Ons team van specialisten is er voor jouw ondersteuning vanaf je eerste stap naar herstel

Rosita Wissink

Rosita Wissink NL

Sociotherapeut

Speaks:

Aysha Gasanova

Aysha Gasanova AZ

Psycholoog

Speaks:

Naomi  Kelly

Naomi Kelly NL

Psycholoog

Speaks: