Zorg voor de familie en betrokkenen 

Een eetstoornis schaadt iedereen om je heen en het is voor familie en vrienden vaak moeilijk om in te schatten hoe ze kunnen helpen. Daarom is het Familie Programma een integraal onderdeel van onze behandeling. Hierbij bevorderen we het onderlinge begrip, verbeteren we de relaties tussen familie en geliefden en bieden we jouw familie de tools ze nodig hebben om hun rol in jouw herstel te vinden. 

Ons Familie Programma begint al vanaf een vroeg stadium in de behandeling door middel van online interactie. In de loop van de behandeling nodigen we jouw familie uit voor een bezoek aan de kliniek van 3 tot 5 dagen. Hierbij geven wij ter plaatse individuele begeleiding, en bieden wij familiesessies en interactieve psycho-educatie.

Door het Familie Programma te volgen, krijgen familie en mogelijk ook andere dierbaren de kans om nieuwe manieren van communiceren te leren en hun gevoelens en behoeften te onderzoeken. We moeten kijken naar het stellen van gezonde grenzen, het opnieuw opbouwen van intimiteit en het oplossen van problemen die voortkomen uit een gebrek aan onderlinge communicatie.

Terugval, hoewel gebruikelijk, is te vermijden. Daarom is het van vitaal belang dat jij en je familie mogelijke triggers samen bespreken, waarbij wij een terugvalpreventieplan opstellen dat gebruikt kan worden na het afronden van de behandeling. Ondanks de geografische afstand, kan het Familie Programma al online starten vanaf het begin van de behandeling.

Voor vragen over hoe wij jullie kunnen helpen, neem contact met ons op:

Rise Treatment Team

Het Familie Programma is een integraal onderdeel van onze behandeling, ons team is er om de betrokken familie te ondersteunen vanaf het begin.

Naomi  Kelly

Naomi Kelly NL

Psycholoog

Speaks:

Gita  Chaudhuri

Gita Chaudhuri DE

Psycholoog - Psychotherapeut

Speaks:

Rosita Wissink

Rosita Wissink NL

Sociotherapeut

Speaks: